Flunssa on ottanut minusta niskalenkkiotteen, samalla toki vieden ruoka- ja kokkausintoni aivan totaalisesti. Onneksi arkiston kätköissä piisaa kuitenkin vanhempia kokkauksia, esimerkiksi tämä. Jokin aika sitten teki nimittäin aivan tolkuttomasti mieli jotain thaiviritteistä kanakastiketta, ja aloinpa sitten kehitellä jonkinmoista reseptiä päässäni. En päässyt ajatustyöskentelyssä sen pidemmälle, kun eksyin sattuman oikusta Riisan ruokakomeroon ja tähän näppäränkuuloiseen kanakastikkeeseen. Ruokaongelmani oli siltä istumalta ratkaistu, sillä jotain mahdollisimman simppeliä reseptiikkaa olin itsekin ajatellut. Olin tosin jo ehtinyt haaveilla cashewpähkinöistä sen verran antaumuksella, että ne piti ympätä mukaan. Ja chiliä lisäsin myös, tämä kun sattui jäämään hieman liian lempeänmakuiseksi kaltaiselleni ärjymmän ruuan ystävälle. Muutoin kyllä oikein maukasta!
(n. 4 annosta)
öljyä
n. 400 g kanan fileesuikaleita
1 sipuli
1 tl inkiväärijauhetta
1 punainen paprika
1 tl punaista curry-tahnaa (Red curry paste)
n. 165 ml kookosmaitoa (Wok&Roll-tölkki)
n. 1 dl ruokakermaa
½ dl kylmää vettä
reilu 1 rkl maissitärkkelystä
tölkki ananaspaloja (ilman mehua n. 130 g)
(1/2 pss (n. 60g) cashewpähkinöitä)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
(halutessasi chilijauhetta)
Lisäksi:
jasmiiniriisiä pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä neljälle
Mittaa pakkauksen ohjeen mukaan riisi ja vesi kattilaan, ja keitä riisi kypsäksi sillä aikaa kun valmistat kastikkeen. Silppua sipuli ja paprika. Paista kanasuikaleet kypsiksi öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon sipuli, paprika ja inkivääri, ja kuullota kevyesti. Sekoita joukkoon ensin currytahna ja sitten kookosmaito ja ruokakerma. Valuta ananastölkistä mehu. Lisää ananakset kastikkeeseen. Mikäli haluat ekstramakeutta kastikkeeseen, voit käyttää kylmän veden sijasta kastikkeessa ananasmehua. Sekoita veteen tai mehuun tasaisesti maissitärkkelys, ja lisää kastikkeeseen sekoittaen. Sekoita joukkoon vielä sokeri ja suola, ja anna kiehua viitisen minuuttia. Tarjoa tulisen makea currykanakastike höyryävän jasmiiniriisin kera.
(n. 4 annosta)
öljyä
n. 400 g kanan fileesuikaleita
1 sipuli
1 tl inkiväärijauhetta
1 punainen paprika
1 tl punaista curry-tahnaa (Red curry paste)
n. 165 ml kookosmaitoa (Wok&Roll-tölkki)
n. 1 dl ruokakermaa
½ dl kylmää vettä
reilu 1 rkl maissitärkkelystä
tölkki ananaspaloja (ilman mehua n. 130 g)
(1/2 pss (n. 60g) cashewpähkinöitä)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
(halutessasi chilijauhetta)
Lisäksi:
jasmiiniriisiä pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä neljälle
Mittaa pakkauksen ohjeen mukaan riisi ja vesi kattilaan, ja keitä riisi kypsäksi sillä aikaa kun valmistat kastikkeen. Silppua sipuli ja paprika. Paista kanasuikaleet kypsiksi öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon sipuli, paprika ja inkivääri, ja kuullota kevyesti. Sekoita joukkoon ensin currytahna ja sitten kookosmaito ja ruokakerma. Valuta ananastölkistä mehu. Lisää ananakset kastikkeeseen. Mikäli haluat ekstramakeutta kastikkeeseen, voit käyttää kylmän veden sijasta kastikkeessa ananasmehua. Sekoita veteen tai mehuun tasaisesti maissitärkkelys, ja lisää kastikkeeseen sekoittaen. Sekoita joukkoon vielä sokeri ja suola, ja anna kiehua viitisen minuuttia. Tarjoa tulisen makea currykanakastike höyryävän jasmiiniriisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti