3. helmikuuta 2009

Kesäkurpitsa-fenkolikeitto

Tekipä taas vaihteeksi sosekeittoa mieli :) Koska olen tykästynyt Maku -lehden reseptiarkiston keittovalikoimaan, lähdin jälleen kerran hakemaan inspiraatiota sieltä. Tällä kertaa valintani osui kesäkurpitsa-fenkolikeittoon, koska fenkoli on kutkutellut mielessäni jo tässä tovin verran. En ole nimittäin juurikaan käyttänyt fenkolia kokkailuissa, mutta sainpahan nyt tämänkin asian pois päiväjärjestyksestä. Oikein maukasta soppaa!


2 kesäkurpitsaa
1 fenkoli
6 dl vettä
pala purjoa tai kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 tl kuivattua timjamia
1/2 kasvisliemikuutio
100 g kevytsulatejuustoa (korvasin ruohosipulituorejuustolla)

Paloittele kesäkurpitsat ja fenkoli. Suikaloi purjo ja murskaa valkosipulinkynsi. Keitä kasviksia liemikuutiolla ja timjamilla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää lopuksi sulatejuusto ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti