17. helmikuuta 2009

Pestokuorrutettu uunilohi ja porkkanapyree

Uunilohi on eräänlainen luottoherkku, jonka maustamiseen ei yleensä suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunaa kummempaa tarvita. Otin kuitenkin taannoin Polkkapossulta talteen kuorrutetun uunilohen ohjeen odottamaan seuraavaa kertaa, kun lohi olisi taas tarjouksessa. Sitä tosin ei kauaa tarvinnut odotella, sillä jotakuinkin joka viikko jostain saa lohifileetä erittäin kohtuulliseen hintaan. En ollutkaan aiemmin kokeillut pestoa kalan kylkeen, mutta tästä tuli aivan erinomaisen herkullista! Polkkapossua apinoiden minäkin tein lohen kylkiäiseksi valkosipulivoissa paistettuja kurkkukuutioita, porkkananektariinin sen sijaan korvasin porkkanapyreellä.



Pestokuorrutettu uunilohi
(4 annosta)
400 g lohta
2 rkl punaista pestoa
2 rkl majoneesia
2 rkl parmesaania raastettuna

Sekoita ainekset keskenään. Lusikoi tasainen kerros lohifileen pintaan ja paista 190 asteessa 12 minuuttia (toim.huom. minä paistelin noin 20 minuuttia).

Porkkanapyreen valmistin keittämällä ensin porkkanat ja vähän myös kukkakaalia pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Sitten soseutetaan sauvasekoittimella ja maustetaan voilla, rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Mukaan voi laittaa myös perunaa, jos haluaa loiventaa makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti