24. helmikuuta 2009

Kevätkääryleet

No niin, olenpas nyt saanut ruksattua yhden ikuisuusprojektin pois ruokakokeilulistaltani, eli kevätkääryleet! Viime viikolla päätettiin nimittäin ankean maanantaipäivän piristykseksi näperrellä kevätkääryleitä ruuaksi. Sen verran jänskätti näiden tekeminen, että menin sieltä missä aita on matalin, eli en lähtenyt itse tekemään kevätkääryletaikinaa vaan ostin etnokaupasta valmiita pakastettuja kevätkäärylelevyjä. Suhtaudun jokseenkin epäilevästi kaikkeen, mikä vaatii minulta pientä näpertämistä ja pipertämistä, sillä koen olevani vähän kömpelö sellaisessa. Tämä homma ei kuitenkaan sitten loppujen lopuksi vaatinutkaan sen kummempaa näppäryyttä, noita pakastettuja kevätkäärylelevyjä oli ihan yllättävän helppo käsitellä. Yksi paketillinen pakastettuja kevätkäärylearkkeja (40 kpl) maksoi nelisen euroa, eli ei mitenkään hirveän paljon siihen nähden, että paketista riittää seuraavaankiin kertaan.

Tosiaan, ei tämä ollenkaan hankalaa touhua ollut. Kääryleiden kasaaminen kävi tosi helposti, ja uppopaistaminenkin sujui ongelmitta. Etukäteen olin pelännyt, että kääryleet aukeaisivat uppopaistettaessa ja sisälmykset leviäisivät kattilaan, mutta huoli osoittautui turhaksi. Osa kääryleistä paistettiin pannulla, jolloin kääryleistä ei tietenkään tullut yhtä rapeita kuin uppopaistettaessa, mutta maultaan olivat silti vähintäänkin yhtä hyviä. Eli mikäli uppopaistaminen ei innosta, pannulla paistamalla saa myös tosi hyvää jälkeä. Täytteiden osalta päädyttiin kasvis-nuudelimössöön, mutta ruokaisampia näistä saa lisäämällä sekaan esim. katkarapuja tai kanaa. Kuvat ovat aivan kuolettavan ankeita, mutta olkoon, nää on siitä huolimatta herkkua :)





Kuori
pakastettua kevätkääryletaikinaa

Täyte
- kiinankaalia
- porkkanaa
- purjoa
- valkosipulia
- paprikaa
- tuoreita herkkusieniä
- bambunversoja
- nuudelia
- soijakastiketta, seesamiöljyä, tuoretta korianteria

Kypsentämiseen
öljyä

Lisukkeeksi
esim. chili- tai hapanimeläkastiketta.

Riko nuudelit pieniksi ja keitä ne kypsiksi. Suikaloi kaikki loput ainekset ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja pehmennä aineksia siinä. Lisää pannulle keitetyt nuudelit ja sekoita. Mausta nuudeli-kasvisseos soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja silputulla korianterilla.

Sulata pakastetut kevätkäärylelevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Taikinalevyt kuivuvat huoneenlämmössä melko nopeasti, joten toimi ripeästi. Lusikoi jokaiselle arkille pari ruokalusikallista täytettä ja kääri ohuiksi rulliksi kaalikääryleiden tapaan. Kypsennä kääryleet uppopaistamalla ne 180-asteisessa öljyssä n. 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja rapeita päältä. Voit kypsentää kääryleet myös paistamalla ne runsaassa öljyssä pannulla. Tarjoa kevätkääryleet erilaisten kastikkeiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti