8. helmikuuta 2009

Kalakeittoa kahdella tavalla

Tavallinen, perinteinen kalakeitto on mielestäni sen verran hyvää sellaisenaan, ettei siihen juuri variaatiota sinänsä kaipaa. Mutta koska uusien juttujen kokeileminen on kivaa, tässä on pari viime kuukausina tehtyä hieman erilaista kalasoppaa. Jälleen kerran kalana olen molemmissa käyttänyt tuota oi niin parjattua pakasteseitä.. :D isona ja rikkaana raaskin varmasti sitten ostaa tuoretta vaaleaa kalaa, mutta toistaiseksi näillä mennään!
Ohje thaihenkiseen keittoon on omasta päästä, sitruunaisen kalakeiton ohje puolestaan täältä. Keitto oli tuollaisenaan tosin vähän turhan askeettinen, joten lisäsin sekaan vielä parsakaalia, herneitä ja ruohosipulia. Alla siis minun versioni.




Sitruunainen kalakeitto
(4 annosta)

400 g pakasteseitiä
1 pss pakastettuja pariisinperunoita
1 pieni purjo
1½ l kasvislientä
1/2 parsakaali
100 g herneitä
1 sitruuna
nippu tilliä
ruohosipulia
1 tl suolaa

Sulata seiti ja perunat pakkausten ohjeiden mukaisesti. Paloittele kala. Kuumenna kasvisliemi. Lisää sen joukkoon perunat, purjo ja kalapalat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa paloiteltu parsakaali sekä herneet, kypsennä muutama minuutti. Purista sitruunan mehu ja hienonna tilli ja ruohosipuli. Lisää ne keittoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. 

 


Thaihenkinen kalakeitto
(4 annosta)

1 l vettä
1 pieni purjo
pala punaista paprikaa
pala keltaista paprikaa
100 g nuudeleita
1 rkl vihreää currytahnaa
2 tl inkivääritahnaa
1 limetin mehu
400 g vaaleaa kalaa
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1/2 pss katkarapuja
suolaa, mustapippuria

Kiehauta vesi ja lisää kattilaan paloiteltu purjo ja paprika sekä nuudelit. Mausta curry- ja inkivääritahnalla ja purista joukkoon myös limetin mehu. Keitä, kunnes paprika on pehmentynyt ja nuudelit ovat kypsiä. Lisää kookosmaito sekä kalapalat ja anna kypsyä vielä hetki. Lisää loppuvaiheessa katkaravut, kiehauta mutta älä keitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti