16. maaliskuuta 2009

Tuorejuusto-yrttitäytteiset kuharullat

Viikonloppu vierähti kotopuolessa ja tuliaisena omaan kotiini sain jotakin aivan erityisen mieleistä: kuhaa. Ehdottoman harvinaista herkkua meillä, joten ymmärrettävistä syistä olinkin hurjan innoissani tämän päivän kokkailuista. Sain useammankin hyvänkokoisen fileen, joista osa päätyi pakkaseen seuraavaa kertaa varten, ja osa taas täytettynä ja rullattuna tämän päivän ruuaksi. Olen aina pitänyt kalasta luultavasti keskivertoihmistä enemmän, ja aivan erityisen hyvältä maistuvat nämä lajikkeet joista ei turhan usein pääse nauttimaan. Herkkua, sanon ma! Ja niin kovin kaivattua vaihtelua iänikuiselle lohelle..




Täytetyt kuharullat
4 pienehköä kuhafileetä
suolaa, pippuria
sitruunanmehua
n. 150 g ruohosipulituorejuustoa
n. 1 dl tuoretta persiljaa

Suolaa ja pippuroi kuhafileet ja purista niiden päälle sitruunanmehua. Sekoita tuorejuusto ja silputtu persilja keskenään. Lusikoi tuorejuustoseosta jokaisen fileen päälle ja rullaa fileet napakoiksi rulliksi. Kiinnitä hammastikuilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (paistoaika vaihtelee fileiden paksuuden mukaan). Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden ja sitruunakastikkeen (ohje alla) kera.

Sitruunakastike
5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1/2 sitruunan mehu
reipas loraus ruokakermaa
perunajauhoja tms. suurustamiseen
tilliä, kurkumaa

Kiehauta vesi ja murenna sekaan kalaliemikuutio. Purista joukkoon sitruunanmehu ja lisää kermaa. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää kiehuvaan kastikkeeseen. Kiehauta ja mausta kastike kurkumalla ja tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti