20. maaliskuuta 2009

Porkkana-pähkinäpihvit

Välttelinpä tuossa männä viikolla tenttikirjan avaamista kaikin mahdollisin keinoin, kuten huonona tapanani toisinaan on. Tuollaisissa tilanteissahan löytyy aina kaikkea paljon tärkeämpää ja akuutimpaa tekemistä, esim. vaikka kaappien järjestelyä ja turhien tv-sarjojen katselua. Erään nimeltämainitsemattoman saippuasarjan päätteeksi tv-ruutuun läjähti sitten aina yhtä iloinen Aki Wahlman ja Mitä tänään syötäisiin? -ohjelma, jossa valmistettiin varsin herkuilta kuulostavia porkkana-cashewpähkinäpihvejä. Siltä istumalta lisäsin pihvit seuraavan viikon ruokalistalle, ja tässäpä lopputulos. Nämä olivat kyllä parhaita kasvispihvejä mitä olen pitkään aikaan syönyt, cashewpähkinät toivat pihveihin mukavaa rouheisuutta - ja rouheisuushan on aina hyvä asia. Resepti löytyy myös täältä.


(n. 10-12 pihviä)

300 g (3-5) porkkanaa
1 ps (125 g) cashewpähkinöitä
1/2 dl korppujauhoja
noin 1 dl vettä
2 kananmunaa
1 dl persiljaa
2 rkl Pirkka Välimeren tahnaa, paprika-cashew
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla ja rouhi ne veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Sekoita porkkanaraasteen joukkoon kaikki pihvin ainekset. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia. Paista lettupannulla taikinasta pyöreitä, paksuhkoja pihvejä 3-4 minuuttia molemmilta puolilta.
Me söimme pihvit perunamuusin ja tuorejuustokastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti