5. maaliskuuta 2009

Kesäkurpitsaohukaiset

Erilaiset ohukaiset ovat mitä mainiointa arkiruokaa, ja tällä kertaa ohukaistaikinaan päätyi mukaan hyvä ystäväni kesäkurpitsa. Kesäkurpitsaa tuli muutama vuosi sitten aikalailla ylikäytettyä ruuanlaitossa, kun tapanani oli laittaa sitä mukaan lähestulkoon jokaiseen sapuskaan, mitä tein. Nykyisin suosin kohtuukäyttöä, jotten vallan kyllästyisi koko vihannekseen. Ohukaiset ovat muuten siitä jänniä, että minun suuhuni ne jostain syystä maistuvat aina melkolailla samalta riippumatta siitä, mitä niissä on 'pääaineksena'. Siitä huolimatta tykkään kaikenmoisista ohukaisista tosi paljon, niin myös näistä. Ohjeen näihin otin Christinalta, jota kiitänkin maistuvasta reseptistä :) Lisukkeena persiljaperunamuusia, raejuustoa sekä jogurtticoleslawta Chocochilin tapaan.



1 kesäkurpitsa (300 g)
3 rkl korppujauhoja
2 dl maitoa
3 munaa
1-2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 rkl yrttisilppua (tai 1 tl kuivattua yrttiä)

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuullota raastetta pannulla rasvassa muutama minuutti. Anna raasteen jäähtyä hetki. Mittaa korppujauhot turpoamaan maitoon. Lisää munat, vehnäjauhot, öljy, mausteet ja lopuksi kesäkurpitsaraaste. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista lettuja miedolla lämmöllä ohukaispannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti