23. maaliskuuta 2009

Marokkolainen kikhernekeitto

Keitot ovat maittavaa ja (yleensä) suhteellisen kevyttä ruokaa. Tämän kikhernekeiton ohjeen laitoin kirjanmerkkeihin silloin kun se blogattiin Chochilissä, ja viime viikolla sain sitten aikaiseksi toteutuksen. Kikhernevillitykseni ei ota laantuakseen, sillä huomaan jatkuvasti kuolaavani jotakuinkin jokaisen reseptin perään, jossa on kikherneitä. Tämä keitto oli tosi maukasta ja edullista, ja lisäksi syönnin jälkeen jäi sopivasti täyttynyt mutta silti mukavan kepeä olo. Mitä muuta sitä voi ruualta enää vaatiakaan? :)


(n. 3 annosta)

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl jeeraa
1/4 tl jauhettua korianteria
1 keskikokoinen porkkana
1 tlk kuorittuja tomaatteja + tölkillinen vettä (laiton reippaasti enemmän vettä)
1 kasvisliemikuutio
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
1 tlk kikherneitä
kourallinen vihreitä papuja
0,5 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
muutama tippa tabascoa
(tuoretta persiljaa)

Pilko sipulit ja porkkana. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla muutama minuutti. Lisää jeera ja korianteri ja sekoita muutaman kerran. Lisää kattilaan porkkanat ja kuoritut tomaatit sekä vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton kiehua, kunnes porkkanat ovat enää aavistuksen rapeita. Pilko tomaatteja puulastalla pienemmäksi keittämisen aikana. Huuhtele kikherneet ja lisää ne keiton joukkoon vihreiden papujen kanssa. Lisää vielä tomaattipyre ja sokeri. Anna keiton kiehua vielä muutama minuutti. Purista lopuksi keiton joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja lisää suola ja pippuri sekä tabasco. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti