19. maaliskuuta 2009

Bulgur-kasvispaella

Kurpitsamoskan Mari bloggasi tässä taannoin täysin vastustamattomalta kuulostavan bulgur-kasvispaellan, jota minunkin täytyi ehdottomasti saada tehdä. Perinteinen paellahan on hirveän hyvää, mutta se tuppaa jo vähän kyllästyttämään, joten tämä tofu-bulgurversio oli erittäin tervetullutta vaihtelua. Ja eri maittavaahan tästä tuli! Tämä oli samalla ensikosketukseni bulguriin, ja tykästyin kyllä kovasti. Oikein mainio vaihtoehto riisille tai couscousille, tulen taatusti jatkossakin käyttämään ruuanlaitossa.





Bulgur-kasvispaella
(n. 5 annosta)

4 dl bulguria
1 pkt savutofua tai marinoitua tofua
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
3 tl currya
reilu ripaus sahramia
8 dl vettä + 2 kasvisliemikuutiota
1 parsakaali
1 paprika
1 limetti
(suolaa ja mustapippuria)

Aloita valmistus kuutioimalla tofu, hienontamalla sipuli ja valkosipulinkynnet, pienimällä paprika ja  paloittelemalla parsakaali. Kuumenna wokkipannulla öljy ja ruskista tofupaloja ujosti. Kippaa paistetut tofut lautaselle vuoroaan odottamaan ja lisää pannulle öljyä ja mausteet. Anna mausteiden aromien vapautua ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota tovi ja lisää loputkin ainekset. Sekoita hyvin ja anna paellan kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Kun ruoka on valmis, lohko limetti ja purista limetin mehu paellalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti