9. maaliskuuta 2009

Kermainen kasvispasta

Tämä on ollut reipastakin reippaampi maanantaipäivä - kaiken muun paitsi ruuanlaiton suhteen siis. Kun on aamuvarhaisesta asti sähissyt paikasta toiseen hoitaen erinäisiä asioita ainakin kahden viikon edestä, niin kotiin tultua sitä luonnollisestikin toivoisi saavansa pöperöä pöytään mahdollisimman pikaisesti ja vähällä vaivalla. Tällaisissa tilanteissa isketään pannulle tirisemään jääkaapin sisältöä sitä mukaa mitä käteen sattuu, pyöräytetään niistä jonkinmoinen soosi, ja tarjoillaan sitten koko viritys sopivaksi katsotun lisukkeen kera. Tällaista pasta-ateriaa sitten tänään; koitin tässä hieman imitoida erästä herkkukasvispastaa, jota äitini aina lapsuudessani teki. Muistikuvani ruuasta eivät tosin ole enää kovin selkeitä - ja sitä paitsi äiti on aina ja iänkaikkisesti maailman paras kokki - joten eihän tästä tietenkään ihan samanlaista tullut. Muutoin ihan ok pikaruoka, vaikkakin hippasen verran valjun makuinen. Lissää valkosipulia ja ehkäpä vielä chiliä kehiin, niin ärtsäkkyysasteet olisivat paremmin kohdallaan :)





(2 annosta)

n. 200 g nauhapastaa
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 iso porkkana
2 tuoretta jumboherkkusientä
1/2 punainen paprika
1/2 kesäkurpitsa
n. 70 g valkoista tankoparsaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippurisekoitusta, timjamia
parmesanraastetta

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Viipaloi porkkana, herkkusienet sekä kesäkurpitsa. Paloittele paprika ja parsa. Kuullota sipulit ja kasvikset pannulla öljyssä. Lisää ruokakerma ja mausteet. Anna hautua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Tarkista maku ja sekoita kastike keitetyn nauhapastan joukkoon. Ripottele päälle raastettua parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti