5. marraskuuta 2008

Timjamikeitto

Timjami on tämän hetken ehdoton suosikkiyrttini. Sen tuoksu on niin huumaavan hyvä, että voisin mielelläni ottaa tuoreen timjamipuskan asumaan vakituisesti kotiini. Tästä Maku -lehden reseptistä innostuinkin siis ymmärrettävistä syistä. Ennakko-odotuksista huolimatta keiton maku jäi kuitenkin vähän vaisuksi ja tylsähköksi. Bloggaan tämän nyt kuitenkin, on tämä kuitenkin ihan jalostuskelpoinen soppa.



1 pkt (500 g) yrtti-tomaattimurskaa
1 l kasvislientä (kasvisfondista tai kasvisliemikuutiosta)
nippu tuoretta timjamia
1 tl Herbes de Provance -mausteseosta
1 tl merisuolaa
1 kukkakaali
1 kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
1 pieni purjo
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
(2 dl soijarouhetta)
(minä lisäsin vielä vähän kirsikkatomaatteja)

Kuumenna kattilassa tomaattimurska ja kasvisliemi. Lisää runsas timjaminippu, mausteseos ja suola.

Pilko kasvikset mahdollisimman pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Anna keiton hiljalleen kiehua noin 45 minuuttia. Kukkakaalin kuuluu soseutua, jolloin se myös suurustaa keiton.

Voit tarjota keiton kasviskeittona tai tehdä tukevamman liha- tai soijakeiton. Paahda kuivalla, kuumalla pannulla jauhelihaa ja lisää valmiiseen keittoon. Tukevampaan kasviskeittoon taas sopii soijarouhe, jota liotetaan vedessä valmistajan suositusten mukaan ennen ruokaan lisäämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti