24. marraskuuta 2008

Broileri-makaronilaatikko

Viime viikolla vietettiinkin meidän taloudessa todellista tavallisten kotiruokien viikkoa. Alkuviikosta tehtyjä pinaattilettuja seurasi nimittäin broilerin jauhelihasta valmistettu makaronilaatikko, jota poikaystävä oli toivonut ruuaksi. Pieni makaronilaatikkomonologi onkin tässä paikallaan: onko nimittäin tutumpaa, arkisempaa "turvaruokaa" olemassakaan? Ainakin minut tämä klassikkoruoka heittää takaisin jonnekin varhaislapsuuteen, jolloin ei paremmasta herkusta ollut tietoakaan. Minun mielestäni Se Paras ja Oikea Makaronilaatikko on munamaitopohjainen - liemipohjaista en ole koskaan edes itse tehnyt ja monien suosimaa juustolisäystä en laatikkooni kelpuuta myöskään. Jotain perinteitä olla pitää :D Joskus tekee kyllä ihan vaan hyvää päästää hetkeksi irti siitä alati kasvavasta uusien ruokien kokeilulistasta ja turvautua näihin arjen klassikoihin..



400 g broilerin paistijauhelihaa
1 sipuli
1 pieni punainen paprika
paprikajauhetta, suolaa, pippuria, currya
1 pss (400 g) makaronia
7 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa, valkopippuria
pari kourallista tuoretta persiljaa

Ruskista broilerinjauhelihaa ja silputtua sipulia pannulle. Lisää joukkoon silputtu paprika ja mausta seos paprikajauheella, suolalla, pippurilla ja currylla. Keitä makaronit kypsiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Vatkaa munat ja maito sekaisin ja mausta suolalla, valkopippurilla ja tuoreella persiljalla. Sekoita makaronit ja jauhelihaseos keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle munamaito. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti