Tämä aurinkoinen sunnuntaiaamu alkoi leppoisasti leipoen. En ollut leiponut oikein mitään pieneen ikuisuuteen, koska olen viime aikoina ollut sen verran stressaantunut, että olen potenut huonoa omatuntoa aina kun en ole tehnyt jotain ns. hyödyllistä. Nyt oli kuitenkin sopivasti leipäkin loppu, joten sain loistavan tekosyyn treenata hieman jauhopeukaloa ja pyöräyttää aamiaissämpylät. Ohjeen näihin otin Lettupannulasta, sinnepäin kiitokset mainiosta ohjeesta. Tuore leipä on kyllä yksi elämän hienoimmista asioista, siitä ei pääse mihinkään :)
5 dl vettä tai maitoa
1 - 1 1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
3 dl grahamjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
6-8 dl vehnäjauhoja
4 dl porkkanaraastetta
75 g leivontaan sopivaa margista
reilusti kurpitsansiemeniä
5 dl vettä tai maitoa
1 - 1 1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 pss kuivahiivaa
3 dl grahamjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
6-8 dl vehnäjauhoja
4 dl porkkanaraastetta
75 g leivontaan sopivaa margista
reilusti kurpitsansiemeniä
Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola ja sokeri. Lisää taikinanesteeseen desi jauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää grahamjauhot ja sen jälkeen kaurahiutaleet. Lisää loput vehnäjauhot vähitellen ja sekoita loppuvaiheessa karkeaksi raastetut porkkanat ja huoneenlämpöinen margariini joukkoon. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30min. Vaivaa ilmakuplat pois ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille, ja anna kohota liinan alla n. 30min. Laita uuni lämpenemään 225C. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista uunin keskitasolla n. 12min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti