9. marraskuuta 2008

Soijasuikale-juurespata

Soijasuikaleet eivät jostain ihmeellisestä syystä ole suuremmin inspiroineet minua ruuanlaittoon, ja siksipä viime kokeilusta on jo aikaa. Tällä viikolla soijasuikaleet pääsivät kuitenkin lihaksi lihan tilalle juurespataan. Jälleennäkeminen oli varsin mieluisa, sillä ruoka oli oikein maittavaa. Olkoon tämä mulle muistutuksena taas sitä, miten hyvää tavallinen arkiruoka voi olla.



5 perunaa
3 porkkanaa
1 sipuli
200 g lanttua
200 g palsternakkaa
100 g juuriselleriä
2 dl soijasuikaleita
n. 4-5 dl kasvislientä
10 kokonaista maustepippuria
timjamia, ripaus suolaa

Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat, sipuli, lanttu, palsternakka sekä selleri. Turvota soijasuikaleet kiehauttamalla 4 dl vettä ja lisää veteen kasvisliemikuutio ja paprikamaustetta. Lisää soijasuikaleet ja keitä kannen alla 5-10 minuuttia hämmentäen. Siivilöi liika vesi pois ja paista suikaleita pannulla vielä pari minuuttia. Lado vihannekset ja soijasuikaleet uuninkestävään vuokaan, mieluiten kannelliseen astiaan. Mausta timjamilla ja maustepippureilla ja kaada päälle kasvisliemi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, tai kunnes juurekset ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti