30. marraskuuta 2008

Kesäkurpitsapasta

Tänään ei ruuanlaitto meinannut millään innostaa, joten pikainen pastaruoka oli enemmän kuin paikallaan. Jääkaapin antimista saikin kyhättyä ihan kelpo aterian, vaikkei siellä ensisilmäyksellä juuri mitään näyttänyt olevankaan - perustarvikkeilla ja jämäpaloilla pääsee jo pitkälle :) Tykkään tällaisista simppeleistä pastoista, mutta valitettavasti tämänkaltaiset pikkukivat pastaruuat eivät vaan kovin kauaa nälkää pidä.



1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
pari nokaretta maustamatonta tuorejuustoa
hieman vettä
sitruunamehua
1 pieni kuivattu chili
tuoretta basilikaa ja persiljaa
suolaa, pippuria
paahdettuja pinjansiemeniä (muistin lisätä vasta syömisvaiheessa, siksi eivät ole kuvassa :D)
parmesanraastetta

+ tuorenauhapastaa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi kesäkurpitsa kolikoiksi ja suikaloi vielä kolikot. Kuumenna pannulla reilu loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää kesäkurpitsasuikaleet, sekoittele ja anna kuullottua. Lisää pannulle hieman vettä ja sulata joukkoon tuorejuustoa. Lisää hieman sitruunamehua sekä hienonnettu chili. Mausta tuoreilla yrteillä, suolalla ja pippurilla. Anna hautua hetki. Sekoita lopuksi keitetyt nauhapastat joukkoon. Ripottele annosten päälle parmesanraastetta sekä pinjansiemeniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti