17. syyskuuta 2009

Pestoinen papu-pastavuoka

Siitä alkaa nyt olla useampikin kuukausi aikaa, kun raahasin mainiosta Punnitse & Säästä -kaupasta kaikenlaista ruuanlaittomateriaalia kotiin, mm. erilaisia papuja kuivakaappiin hätävaraksi. Cannellinipavut odottivat käyttövuoroaan kaapin perällä aina eiliseen asti, kun päätin tehdä jotain vähän erilaista papumuonaa kuin tavallisesti. Ruoka on kasvisversio aiemmin kokkailemastani broileri-pastavuoasta, johon olen vain vaihtanut ainesosat. Tuo peston, mozzarellan, pastan ja munamaidon yhdistelmä on mielestäni herkullinen pohja tälle uuniruualle, johon muita aineksia voi vaihdella oman mielen mukaan. Jos oikein haluaa herkutella, voisin vaikka vannoa että fetajuusto toimii myös erinomaisesti papujen tilalla.

            

(n. 7 annosta)

7 dl täysjyväcappellipastaa
4 dl liotettuja ja keitettyjä cannellinipapuja
1 pieni kesäkurpitsa
200 g kirsikkatomaatteja
7 aurinkokuivattua tomaattia
reilu desi vihreää pestoa
150 g mozzarellaraastetta
6 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa ja pippuria

Keitä ja valuta pasta. Paloittele kesäkurpitsa, halkaise kirsikkatomaatit ja silppua aurinkokuivatut tomaatit. Pehmennä kesäkurpitsoita hetki pannulla. Lisää pasta ja pesto joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää myös tomaatit, pavut sekä puolet mozzarellaraasteesta. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munat ja maito keskenään ja mausta se suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan. Paista vuokaa 200 asteessa noin 50-60 minuuttia. Lisää sitten päälle loppu juustoraaste ja paista vielä kunnes juusto sulaa.

            

1 kommentti:

  1. Hei! Löysin googlaamalla tämän reseptin ja muokkasin sitä jääkaapin sisällön sanelemana... Kidneypapuja ja tomaattien tilalle paprikaa. Paistos oli maailman rumin, mutta herkullista! Ja olipa löytö koko blogisi, kun vastaan tuli monta muuta kokeilemisen arvoista reseptiä. Sulla on just mun makuun ohjeita. Hiphei :)

    VastaaPoista