29. syyskuuta 2009

Välimeren pasta

Simppelit, hyvistä raaka-aineista kootut pastat ovat aina olleet heikkouteni, mutta viime aikoina pastaa ei ole tullut kokkailtua nimeksikään. Asiaan tuli hieman muutosta, kun selasin ystäväni luona Olivia -lehteä ja bongasin sieltä jotakuinkin seuraavanlaisen pastareseptin. Naputtelin ainekset kännykkään muistiin ja ryhdyin kotona sitten tuumasta toimeen. Näppärää, nopeaa ja namia - siinä kaikki, mitä joinakin laiskoina päivinä vaatimukseksi ruuanlaitossa asettaa.

               

(4 annosta)

1 sipuli
400 g tomaattimurskaa
3-5 porkkanaa
1 dl punaista pestoa
1 dl mustia oliiveja
2 dl ruokakermaa
200 g fetajuustoa
n. 150 g kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria, basilikaa

Pilko sipuli, raasta porkkanat ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota siinä sipulia hetki. Lisää tomaattimurska pannulle ja anna kiehahtaa. Heitä sekaan raastetut porkkanat, pesto, oliivit ja ruokakerma. Keittele miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää lopuksi fetajuustokuutiot ja kirsikkatomaatin puolikkaat. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Tarjoa fettuccinen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti