13. syyskuuta 2009

Vihreä katkarapucurry

Thaimaalaisten ruokien tekeminen on tavattoman yksinkertaista ja helppoa, jos kotoa löytyy oletusarvoisesti muutama thaikeittiön perusraaka-aine. Esimerkiksi erilaisilla currytahnoilla, kalakastikkeella ja sitruunaruohotahnalla pääsee jo varsin pitkälle, ja ainakin itselleni nämä kotikeittiön kokeilut uppoavat aivan yhtä hyvin thairavintoloiden autenttiset antimet. Tähän taannoin kokkailtuun ruokaan otin mallia useammasta eri vihreän curryn ohjeesta. Mainittakoon, että sitruunaruohon voi myös jättää pois tai sen voi korvata tuoreella sitruunaruoholla, samaten limen mehun voi korvata kaffirlimetinlehdillä, kalakastikkeen soijakastikkeella ja basilikan korianterilla. Herkkua tästä joka tapauksessa tulee!

           

(2 annosta)

1 rkl vihreää currytahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
1/2 rkl raastettua limen kuorta
1/2 rkl limen mehua
1 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
2 dl kookosmaitoa
180 g katkarapuja
kourallinen sokeriherneitä
tuoretta basilikaa

Kuumenna loraus öljyä pannulla. Lisää currytahna ja sitruunaruohotahna ja kuumenna sekoittan parin minuutin ajan. Lisää limen mehu ja kuoriraaste, kalakastike, sokeri ja kookosmaito. Anna hautua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää pannulle katkaravut sekä sokeriherneet. Kiehauta, mutta älä keitä. Lisää lopuksi joukkoon silputtu basilika. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti