30. syyskuuta 2009

Yrttitonnikalaa, muna-sitruunakastiketta ja pinaattipaistosta

Varsin intensiivinen, välillä jopa paniikinomaisiakin piirteitä saava gradunkirjoitusprojektini on aiheuttanut sen, että postaukset täällä blogissa laahaavat välillä reippaasti jälkijunassa. Saanko siis esitellä, kalaruokaa peräti neljän viikon takaa.. En ihan oikeasti nyt oikein tiedä, pitäisikö tämä bloginpito pistää toistaiseksi kokonaan jäähylle ja keskittyä noihin ns. tärkeämpiin asioihin, vai onko tämä blogihöpöttely yksi niistä vapaa-ajan turhakkeista, jotka pitävät minut tällä hetkellä järjissäni kaiken paineen alla :D mene ja tiedä.

No mutta. Vaikka tämän sapuskan tekemisestä on jo aikaa, makuelämys on vielä tuoreessa muistissa; oli nimittäin eri hyvää, ihan minunlaistani muonaa! Tonnikalapihvit oli ongittu pakastealtaasta, mutta niiden paistaminen onnistui kerrankin niin hyvin, etteivät juurikaan hävinneet tuoreelle tonnikalalle. Muna-sitruunakastike, joka on muuten lainattu kreikkalaisesta keittiöstä, yllätti positiivisesti ja oli ihan mielettömän hyvää. Ei pinaattilisukkeessakaan mitään vikaa ollut, joten summa summarum: tämä oli harvinaisen onnistunut ateriakokonaisuus.

           

Yrtti-tonnikalapihvit
2 tonnikalapihviä (yht. 250 g)
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
sitruunamehua
tuoretta persiljaa ja oreganoa
suolaa ja pippuria

Sulata tonnikalapihvit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään öljy, murskatut valkosipulinkynnet, sitruunamehu sekä yrtit ja mausteet. Valele pihvit kauttaaltaan yrtti-öljyseoksessa ja anna marinoitua pari tuntia. Paista sitten pihvit pannulla pakkauksen ohjeen mukaan. Parhaan lopputuloksen saat, kun jätät pihvien sisimmän osan punertavaksi.

Muna-sitruunakastike
(ohje täältä)
1 rkl voita tai margariinia
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl kasvislientä
1-2 munankeltuaista
1/2 sitruunan mehu
Sulata voi miedolla lämmöllä, lisää jauhot ja sekoita kunnes syntyy kiiltävä seos. Lisää kuuma liemi ja kiehauta hiljaisella lämmöllä. Pidä lämpimänä. Vatkaa keltuaiset kevyesti sitruunamehun kanssa. Lisää varovasti kuumaa lientä koko ajan sekoittaen. Kuumenna kastike, mutta älä enää keitä.

Pinaatti-tomaattipaistos
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
150 g tuoretta pinaattia
n. 200g kirsikkatomaatteja
balsamicoa, suolaa, pippuria

Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Huuhtele pinaatti ja suikaloi lehdet. Halkaise kirsikkatomaatit. Paistele sipuleita pannulla öljyssä ja lisää sitten joukkoon pinaatti ja tomaatit. Freesaa hetki ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti