14. syyskuuta 2009

Kikherne-porkkanapyörykät

En ole eläissäni tehnyt itse alusta loppuun falafeleja, mutta eräänlaisia kikhernepalleroita intouduin pyörittelemään tuossa jokunen viikko sitten. Olen jo pienen ikuisuuden ajan metsästänyt täydellisten kasvispihvien/-pyöryköiden ohjetta, ja etsintä taitaa kyllä jatkua yhä vaan. Ihan syötäviä näistä sinänsä tuli, mutta rakenteeltaan vähän turhan mössöisiä omaan makuuni - sattumia ja vähän puremavaraa olla pitää! Tuotekehittely siis jatkukoon. Mausteita näihin saapi laittaa reippaalla kädellä, maku jää muuten helposti aivan liian vaisuksi.



1 tlk kikherneitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 suurehko porkkana
4 aurinkokuivattua tomaattia
liraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 rkl tomaattipyrettä
1 kananmuna
hieman raastettua parmesania
muutama ruokalusikallinen vehnäjauhoja
persiljaa, ruohosipulia, suolaa ja pippuria

Laita kikherneet kulhoon ja survo ne sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi. Kuullota sipuleita hetki pannulla ja lisää ne sitten kikhernemassan joukkoon. Lisää myös porkkanaraaste, aurinkokuivatut tomaatit, öljy, tomaattipyre, muna, parmesan sekä sen verran jauhoja, että massa pysyy kasassa. Sekoita huolellisesti ja mausta seos. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pyöryköitä ja paista ne pannulla rasvassa kauniin ruskeiksi.

Me syötiin pallerot tsatsikin, tomaattien ja kvinoa-kasvislisukkeen kera (kasvisliemessä keitettyä kvinoaa, jonka joukkoon sekoitettu paprikaa, herneitä, sipulia sekä keitettyä porkkanaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti