12. tammikuuta 2009

Punajuuripihvit ja fetakastike

Taas jääkaapintyhjennysmuonaa, tällä kertaa huutia saivat punajuuret ja perunat, jotka olivatkin majailleet jääkaapin perukoilla vähän turhankin pitkään. Päätin paistella niistä pihvejä, melkeinpä ensimmäisen reseptin mukaan, joka kohdalle osui - eli Ruokamaailman. Punajuuren käsittely on jokseenkin sottaista hommaa aina, mutta niistä tehdyt ruuat ovat yleensä pienen keittiösotkun arvoisia. Pihvien seuralaisena syötiin fetakastiketta, perunoita ja tomaatti-rucolasalaattia.


Punajuuripihvit(n. 12 kpl)

2 (300 g) raakaa punajuurta
3 (200 g) perunaa
1 sipuli
3 munaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
paistamiseen öljyä
Kuori ja raasta punajuuret, perunat ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Riko munien rakenne ja sekoita raasteiden kanssa sekaisin. Mausta seos. Paista seoksesta ohuita pihvejä ohukaispannulla keskilämmöllä kerran kääntäen.

Fetajuustokastike


1 prk kermaviiliä
100 g fetajuustoa
tuoretta ruohosipulia
mustapippuria

Sekoita kermaviilin joukkoon murusteltu fetajuusto ja silputtu ruohosipuli. Mausta mustapippurilla.

Jäljellejääneet pihvit löysivät illalla tiensä äsken postaamieni yrttisämpylöiden väliin - kas tässä
feta-punajuuriburgeri:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti