24. tammikuuta 2009

Pippuritonnikala ja kermainen sitruunapasta

Tällä viikolla on täytynyt kiireen ja paineen alla kehitellä ruuaksi "jotain kivaa" mahdollisimman pikaisesti. Eineksiin en turvaudu, sillä en pidä niistä, mutta kyllä esimerkiksi pakkasaltaan valmis tunapihvi mulle maistuu. Pikaisen pastan kera se istuu kuin nenä päähän sellaisiin päiviin, kun keittiöpuuhailuun ei saa käyttää paljoa aikaa. Idea tähän ruokaan on varastettu pirkkalaisilta. Ja aloinpa ihan näin yhenäkin haluta ihan hillittömästi parilapannua..



(2 annosta)

1 pkt (250 g / 2 kpl) tonnikalapihvejä (pakaste)
öljyä
suolaa
mustapippuria
n. 1 rkl sitruunanmehua
1 rs ( 250 g) fettucine -nauhatuorepastaa
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
1/4 tl suolaa
mustapippuria
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamelissan lehtiä hienonnettuna

Tarjolle:
parmesaaniraastetta

Sulata tonnikalapihvit pakkauksen ohjeen mukaan ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna vesi pastaa varten.Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori. Hienonna sitruunamelissan lehdet. Vatkaa kerma ja muna sekaisin, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon sitruunan kuori ja sitruunamelissasilppu. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi kuuma pasta ja kaada takaisin kattilaan. Kaada päälle kermaseos ja sekoita hyvin. Paista pihvit nopeasti kuumalla (parila)pannulla pakkauksen ohjeen mukaan mediumiksi. Ripottele pintaan suolaa sekä rouhi päälle runsaasti mustapippuria. Purista sitruunanpuolikkaasta päälle mehua. Jaa kuuma pasta kahdelle lautaselle ja asettele kummallekin kahtia leikattu tonnikalapihvi ja muutama sitruunamelissan lehti. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti