17. tammikuuta 2009

Budjettiruokaa kaalista

Tuossa ennen joulua pääsi käymään niin, että kaikenmaailman pikkujouluilujen ja muiden jouluhössötysten vuoksi jouduttiin pienehköön taloudelliseen ahdinkoon. Ennen lomalle lähtöä ja äidin ruokinnan alaiseksi siirtymistä piti koettaa kehitellä ruokaa neljäksi päiväksi mahdollisimman minimaalisella budjetilla. Hetken tuumailtuani päädyin ostamaan kilon kaalia, josta sitten kehittelin kaksi eri ruokaa. Kaalia lukuunottamatta kaikki nämä muut tarpeet löytyivät kotoa, joten vararikolta vältyttiin ja masut saatiin onnellisesti täyteen. Kertakaikkisen kätevä juttu siis tuo kaali :)


Kaali-ohrapata
(n. 4 annosta)
n. 8 dl vettä
1,5 kasvisliemikuutiota
600 g valkokaalia
2 porkkanaa
2 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
2 dl soijarouhetta
loraus siirappia
meiramia, mustapippuria, timjamia, suolaa

Suikaloi kaali ja porkkana. Lisää kaali ja ohra kiehuvaan kasvisliemeen ja anna hautua hiljalleen kannen alla puolisen tuntia. Lisää porkkanat ja anna hautua vielä noin 10 minuuttia. Lisää sitten etukäteen turvotetut ja maustetut soijarouheet. Mausta ja anna hautua vielä hetki. Lisää tarvittaessa vettä.



Soijasuikalewokki (lehdestä leikattu possuwokin ohje muunnettu kasvisversioksi)
(n. 4 annosta)

200 g nuudeleita
1 rkl soijakastiketta
2 rkl omenamehua
2 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 dl vettä
2 dl soijasuikaleita
2 rkl öljyä
350 g valkokaalia
1 paprika
sipulinvarsia/ruohosipulia (korvasin freesatulla purjolla)
 
Keitä nuudelit. Yhdistä soija, mehu, chilikastike ja vesi. Suikaloi kaali ja paprika. Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannulla ja lisää purjo. Lisää turvotetut ja maustetut soijasuikaleet. Kaada pannulle soijaseos ja lisää sitten kaali. Kypsennä pari minuuttia. Nosta kypsät nuudelit ja paprika pannulle ja sekoittele, kunnes ovat kuumentuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti