Mikä siinä oikein on, että maanantai kuulostaa jo sanana aivan erityisen apaattiselta ja ankealta? :D Onneksi näitä harmaanankeita maanantaipäiviä voi aina koettaa piristää tekemällä jotain vähän fiinimpää ruokaa. Tänään sitten tällaista. Omaan makuuni parmesaani olisi saanut maistua tässä enemmänkin - ehkä ensi kerralla voisi säätää parmesaanin osuutta suuremmaksi. Broiskun lisäksi tein salaattia sekä yrttiriisiä, johon otin osviittaa Ruokamaailmasta. Kokkailuvaiheessa ymmärsin, että ruuasta oli tulossa kokonaisuudessaan turhan kuivaa, joten väänsin sitten vielä chilimajoneesia kaiken kukkuraksi. Melkoinen makujen sekamelska siis, mutta oli kyllä hurjan hyvää!
Parmesaanikana
2 broilerin fileepihviä
3/4 dl korppujauhoja
3/4 dl parmesaaniraastetta
persiljaa, valkosipulijauhetta, suolaa, pippuria
1 kananmuna
Sekoita korppujauhot, parmesaaniraaste ja mausteet keskenään. Riko kananmuna erilliselle lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki. Pyörittele broilerinfileet ensin kananmunassa ja sitten parmesaaniseoksessa. Paista pihvit pannulla öljyssä kypsiksi molemmilta puolilta.
Yrttiriisi
Parmesaanikana
2 broilerin fileepihviä
3/4 dl korppujauhoja
3/4 dl parmesaaniraastetta
persiljaa, valkosipulijauhetta, suolaa, pippuria
1 kananmuna
Sekoita korppujauhot, parmesaaniraaste ja mausteet keskenään. Riko kananmuna erilliselle lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki. Pyörittele broilerinfileet ensin kananmunassa ja sitten parmesaaniseoksessa. Paista pihvit pannulla öljyssä kypsiksi molemmilta puolilta.
Yrttiriisi
2 rkl öljyä
1,5 dl jasmiini- tai basmatiriisiä
3 dl kasvislientä
1/2 dl kahta tuoretta yrttiä (minulla sattui olemaan kotona persiljaa ja oreganoa, laitoin niitä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti