Viimeviikkoisesta kaalilaatikosta jäi sen verran ylimääräistä kaalia, että sille piti keksiä jalostusidea. Oonan kaali-linssikeiton ansiosta asiaa ei kuitenkaan sen kauemmin tarvinnut miettiä :) höyryävän lämmin keitto on kyllä parasta mitä kuvitella saattaa pimenevinä ja sateisina syysiltoina. Kiitti Oonalle maukkaasta ja kevyestä reseptistä!
0,5 tl sokeria
50 g tomaattipyreetä
2 kpl kasvisliemikuutiota
1,5 l vettä
1 rkl öljyä kuullottamiseen
1 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl porkkanaa
1 kpl sipulia
500 g kaalia
1,5 dl punaisia linssejä
0.5 tl rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia ja kirveliä (mulla ei ollut)
(suolaa)
Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli pieniksi. Pane kasvispalat isoon kattilaan öljyn kanssa ja kuullota pari minuuttia. Lisää kaali, vesi, tomaattipyree, sokeri ja murennetut liemikuutiot. Peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljalleen noin 15–20 minuuttia. Lisää hyvin huuhdellut linssit ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta keitto ja lisää tarvittaessa suolaa.
0,5 tl sokeria
50 g tomaattipyreetä
2 kpl kasvisliemikuutiota
1,5 l vettä
1 rkl öljyä kuullottamiseen
1 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl porkkanaa
1 kpl sipulia
500 g kaalia
1,5 dl punaisia linssejä
0.5 tl rouhittua mustapippuria
tuoretta timjamia ja kirveliä (mulla ei ollut)
(suolaa)
Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli pieniksi. Pane kasvispalat isoon kattilaan öljyn kanssa ja kuullota pari minuuttia. Lisää kaali, vesi, tomaattipyree, sokeri ja murennetut liemikuutiot. Peitä kattila kannella ja anna kiehua hiljalleen noin 15–20 minuuttia. Lisää hyvin huuhdellut linssit ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta keitto ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti