17. syyskuuta 2008

Limettisei ja kukkakaalimuusi

Kalaruokaa kerran viikossa, niinhän se pitäisi olla. Valitettavan usein tämä sääntö ei kuitenkaan toteudu meidän taloudessa, ja tästä syytän eniten tuoreen kalan hulppeaa hintaa. Lohi jo vähän kyllästyttää, ja tonnikalasta ja pakasteseistä ei oikein tahdo keksiä uusia, maistuvia ruokia. Onneksi muut sentään keksivät! Unelias kokki Annalta siis nappasin tämän näppärän seireseptin. Opiskelijan kukkaro kiittää pakastesein olemassaoloa, ja siksi uudet seireseptit ovat aina tervetulleita. Fisun seuralaiseksi tein kukkakaalimuusia sekä kaali-ananas-porkkanalisuketta. Mukavaa ja miellyttävää arkiruokaa :)



Limettisei
2 x 100 g (1/2 pkt) pakasteseitä
2 rkl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa, ripaus pippuria
1 limetin raastettu kuori
1 muna
voita (ja öljyä) paistamiseen

Sekoita matalalla lautasella vehnäjauhoihin suola, pippuri sekä limetinkuoriraaste. Riko toiselle lautaselle kananmuna. Pyöritä jäiset seipalat joka puolelta ensin munassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Kuumenna pannulla keskilämmöllä voita tai voi-öljyseosta, kunnes voin muodostama vaahto on laskenut. Lisää sitten pannuun seipalat. Kypsennä jäisiä kalapaloja miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia molemmilta puolilta.

Kukkakaalimuusi
kukkakaalia
voita
kermaa
muskottipähkinää

Paloittele kukkakaali ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta kaali. Lisää joukkoon voita ja kermaa. Mausta muskottipähkinällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti