30. maaliskuuta 2011

Linssi-pinaatticurry

Mistä ihmeestä tämä pinaattivimma oikein kumpuaa? Tuntuu, että joka ikiseen ruokaan täytyy tätä nykyä lisätä pinaattia. Kohta täytynee kirjoittaa muistilappu jääkaapin oveen muistuttamaan, että älä tunge sitä pinaattia joka halvatun paikkaan.

Minulla on vähän sellainen kutina, että alla olevan kaltaisia reseptejä on nähty blogissani jotakuinkin puoli miljoonaa. Menköön nyt kuitenkin, olihan tämä perushyvä pöperö. Vaan miksi se näyttää noin tolkuttoman ankealta? Vinkkinä muuten, että kotijuusto sopii tuonne joukkoon myös vallan erinomaisesti!


(4 annosta)

2 valkosipulinkynttä

pieni pala tuoretta inkivääriä
1 sipuli
1 tuore punainen chili
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
3 dl kookosmaitoa
1,5 dl punaisia linssejä
3 rkl tomaattipyrettä
(vettä/kasvislientä)
50 g tuoretta babypinaattia

Murskaa valkosipulinkynnet, raasta inkivääri ja hienonna sipuli ja chilit. Kuumenna loraus öljyä pannussa ja kuullota sipulit, inkivääri ja chili siinä. Lisää joukkoon mausteet ja paista sekoittaen noin minuutin ajan. Kaada sitten pannulle tölkkitomaatit ja pienennä tomaatteja lastan avulla. Lisää joukkoon myös kookosmaito, huuhdellut linssit sekä tomaattipyre. Keittele hiljalleen noin 10-15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä ja kastike on keittynyt sopivasti kasaan. Lisää tarpeen mukaan vettä tai kasvislientä. Revi lopuksi joukkoon pinaatti ja anna sen painua vähän kasaan. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja mustapippuria. Tarjoa kastike basmatiriisin kanssa.

5 kommenttia:

  1. tuli nälkä. : D pinaattilasagne on muuten jotain aivan parasta! olisko sulla jakaa joku variaatio siitä?

    VastaaPoista
  2. karoliinan luota löysyin ensin tänne ja yhden respetihaun kautta ensin vanhaan blogiisi ja sitä kautta tänne :-)

    Hyviä ohjeita täällä onkin vaikka kuinka, pitääkin hiukan pöyhiä arkistoja. Ja myös minulla on hirveä hinku pinaattiin, mistäköhän johtuu ? Samoin punajuurta voisin syödä vaikka joka päivä.

    VastaaPoista
  3. Mullekin tulee pinaattihimoja, taitaa rauta-arvot silloin tällöin heittää häränpyllyä.

    VastaaPoista
  4. Heta, no tässä olisi ainakin pari pinaattipitoista lasagnea:
    http://pippurimylly2.blogspot.com/2010/02/sieni-pinaatti-ricottalasagne.html

    http://pippurimylly2.blogspot.com/2009/05/pinaattinen-vuohenjuusto.html

    Muistaakseni molemmat olivat ihan kelpo lasagneja :)

    Petriina, hei vaan hei! Mukavaa, että eksyit tänne :) Heh, arvaas, minä meinasin taas tänään maustaa ohrani pinaatilla, mutta sitten tajusin vaihtaa sen punajuureen! Punajuuri on kyllä myös sellainen ikilemppari, jota tulee välillä käytettyä tosi paljon.

    Hanna: hahaa, meitä on siis muitakin! En tiedä mikä siinä on, mutta reseptikehittelyni on viime aikoina ollut hyvin, hyvin pinaattipainotteista :)

    VastaaPoista