15. maaliskuuta 2011

Chunky Chips

No nyt kun tälle uppopaistolinjalle lähdettiin, niin kokeilinpa melkein samaan syssyyn sitten myös uppopaistettuja ranskanperunoita! Muistelin, että taannoin Suomen televisiossa pyörineessä MasterChef Australiassa mainio George Calombaris valmisti chunky chipsejä, joten ajattelin kulkea herra Calombarisin jalanjäljissä tehdessäni elämäni ensimmäiset uppopaistetut ranskalaiset. Resepti löytyi googlettamalla täältä. Ei nämä nyt tietenkään mitään jokapäivästä ruokaa ole, mutta silloin kun roskaruoan himo yllättää, niin ennen mäkkäriin suuntaamista kannattaa tarkistaa löytyisikö kodin kaapeista jokunen peruna ja riittävästi öljyä. Itse tekemällä saa nimittäin lähestulkoon aina parempaa!


perunoita
öljyä
merisuolaa

Kuori perunat ja leikkaa ne reilun kokoisiksi tikuiksi. Kaada kattilaan kylmää vettä ja lisää joukkoon suolaa sekä perunatikut. Kiehauta vesi ja keitä perunat kypsiksi. Kaada perunat astiaan ja laita ne jääkaappiin ainakin puoleksi päiväksi, jolloin ne rapeutuvat paremmin uppopaistettaessa. Kaada sitten kattilaan reippaasti öljyä ja lämmitä öljy 130 - 140-asteiseksi. Friteeraa ranskanperunat öljyssä kullanruskeiksi, valuta talouspaperin päällä ja mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti