Sanomattakin lienee selvää, että juustona kannattaa käyttää vähintäänkin hyvin paljon sitä aitoa tavaraa muistuttavaa juustoa, eikä mitään 5-prosenttista kevytsalaattijuustoa tms. Tätä sapuskaa voin vilpittömästi suositella - kohtuullisen pienellä vaivalla hykerryttävän hyvää ruokaa, jossa sulanut, suolainen fetajuusto kruunaa ihanaiset tomaattikastikkeessa hautuneet jättikatkikset. Kahdesta peukustani nostan pystyyn molemmat!
(2 annosta)
1 pienehkö sipuli
1 valkosipulinkynsi
chilihiutaleita
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa, pippuria, sokeria, kuivattua oreganoa
125 g jättikatkarapuja
100 g fetajuustoa
tuoretta persiljaa
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne pannulla öljylorauksessa, ripottele päälle chilihiutaleita ja kääntele hetki. Kaada pannulle tölkkitomaatit ja pienennä tomaatteja vähän lastan avulla. Lisää myös tomaattipyre ja mausteet ja anna kastikkeen porista hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää sitten jäiset ravut joukkoon ja kiehauta nopeasti, jotta katkaravut lämpeävät. Jaa kastike tasaisesti kahteen uuninkestävään annosvuokaan ja ripottele päälle murusteltua fetajuustoa. Laita kipot 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes fetajuusto "kuplii". Ripottele annosten päälle hieman tuoretta persiljaa. Tarjoa esimerkiksi ohran kanssa.
1 pienehkö sipuli
1 valkosipulinkynsi
chilihiutaleita
1 tlk (400 g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa, pippuria, sokeria, kuivattua oreganoa
125 g jättikatkarapuja
100 g fetajuustoa
tuoretta persiljaa
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne pannulla öljylorauksessa, ripottele päälle chilihiutaleita ja kääntele hetki. Kaada pannulle tölkkitomaatit ja pienennä tomaatteja vähän lastan avulla. Lisää myös tomaattipyre ja mausteet ja anna kastikkeen porista hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää sitten jäiset ravut joukkoon ja kiehauta nopeasti, jotta katkaravut lämpeävät. Jaa kastike tasaisesti kahteen uuninkestävään annosvuokaan ja ripottele päälle murusteltua fetajuustoa. Laita kipot 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes fetajuusto "kuplii". Ripottele annosten päälle hieman tuoretta persiljaa. Tarjoa esimerkiksi ohran kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti