8. maaliskuuta 2011

Itämainen linssimuhennos

Bongasin taannoin Ihanista tomaateista ihanan lämpöisän oloisen linssimuhennosreseptin (alunperin Jensenin kiusauksesta), ja tuumasin, että tuota ruokaa on vielä tänä talvena tehtävä jonkun pakkaspäivän lämmikkeeksi. Viikonloppuna ymmärsin, että talvihan muuten loppuu ihan just kohta, ja päätin saman tien pyöräyttää padallisen linssimuhennosta. Fakta nimittäin on, että keväällä ja kesällä tällaisia ruokia ei tee enää mieli. Semisti flunssaisille ihmisparoille ruoka oli melko lailla nappivalinta!


1 sipuli

2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl kanelia
1 kuivattu chili / 1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1,5 dl punaisia linssejä
7 dl vettä kiehautettuna
1,5 kasvisliemikuutiota
400 g tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä (tai pikku purkillinen)
1 porkkana
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 fenkoli
suolaa ja pippuria
1 persiljaruukku (tai minttua tai korianteria)

Silppua sipuli ja valkosipulit ja kuullota kattilassa öljytilkassa. Lisää joukkoon mausteet ja punaiset linssit. Kuullota vielä jonkin aikaa.

Kiehauta vesi ja lisää kattilaan kasvisliemikuutioiden kanssa. Anna liemikuutioiden liueta. Lisää vielä tomaattimurska ja -pyree ja anna porista kannen alla 10 minuuttia. Pilko porkkana, paprikat ja fenkoli ja lisää kattilaan. Anna porista toiset 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Sekoita joukkoon silputtu persilja juuri ennen tarjoilua. Säästä vähän koristeeksi. Tarjoa keittomaisesti leivän kera tai kastikemaisesti riisin kera.

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Otan reseptin talteen, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Hovkonditorn, olkaatten hyvät vaan! :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää oli! On tullut kokkailtua monia teidän ruokia ja pitkään seurattua blogia. On juuri sellaisia reseptejä joista itsekkin pidän. :)

    VastaaPoista