13. kesäkuuta 2010

Tomaatti-kookoskeitto

Tein toissa viikolla jotain ehkä semisti spurgua ja pelastin taloyhtiön lehtiroskiksesta muutaman vanhan Glorian Ruoka & Viini -lehden. Miten kukaan raaskii heittää niitä pois? :D No, lehdet saivat joka tapauksessa uuden, hyvän ja rakastavan kodin luotani. Ja reseptejä pääsi heti kokeiluun! Etunenässä tämä intialaisittain maustettu tomaattikeitto (lehden numerosta 1/2007), joka oli ihan kivaa vaihtelua perinteiseen tomaattikeittoon. Ei tosin pidä nälkää kovinkaan pitkään, joten soppa toimii parhaiten alkuruokana tai vaihtoehtoisesti vaatii kylkeensä kasan leipää.



2 keltasipulia
2 rkl öljyä
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
1 tl jauhettua currya
1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
2 prk (à 500 g) tomaattimurskaa
ripaus sokeria
3 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
1 prk (400 g) kookoskermaa tai -maitoa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuori sipulit ja silppua ne erittäin hienoksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulisilppua ja mausteita muutama minuutti, kunnes sipuli pehmenee hieman, mutta ei saa väriä. Lisää tomaattimurska, sokeri, vesi ja kasvisfondi kattilan. Keitä seosta 15-20 minuuttia. Lisää kookoskerma tai -maito. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Tarkista maku.Tarjoa tuoreen, vaalean leivän kanssa.
Saat keittoon mukavan suutuntuman, kun viimeistelet sen paahdetuilla ja suolatuilla auringonkukansiemenillä. (minulla ei ollut, korvasin paahdetuilla seesaminsiemenillä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti