6. kesäkuuta 2010

Makeantulista tofua ja ananasta kookoskastikkeessa

Sieppasin Marianne Kiskolan mainion Kasvisruokia Aasiasta -opuksen mukaani alkuvuoden alennusmyynneistä, mutta olen toteuttanut kirjan reseptejä vähän laiskanpuoleisesti. Kuluneella viikolla sain sentäs nyt tämän ainakin aikaiseksi. Tästä thaimaalaisesta reseptistä olikin helppo aloittaa, sillä muistan kyseisen ohjeen kiertäneen ammoisina aikoina muutamassa ruokablogissakin. Tuli just niin hyvää kuin miltä tämä paperillakin kuulostaa! Mausteita kannattaa lappaa sekaan ihan omia mieltymyksiä kuunnellen, maistellen ja tunnustellen - minäkään en tapojeni mukaan taaskaan niitä pahemmin mittaillut. Tykkäsin tästä muuten enempi nuudeleiden kanssa.

    

"Pyöreän paviljongin makea ja tulinen tofu"

(4 annosta)


500-600 g maustamatonta tofua
4 rkl ruokaöljyä
4 rkl vihreää tai punaista thaicurrytahnaa
2 rkl raakaruokosokeria
3 tl kurkumaa
½ tl chilijauhetta
(merisuolaa)
2 tlk (8 dl) kookosmaitoa
2 tlk (à 460 g) ananaspaloja tai 1 tuore ananas
1 rkl sitruunaruohotahnaa
(4 rkl maissisuurustetta)


Valuta tofusta vesi, taputtele se kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi. Kuumenna öljy kasarissa. Lisä currytahna, sokeri, kurkuma ja chilijauhe. Sekoita hyvin parin minuutin ajan. Lisää tofu mausteöljyyn ja paista sen pintaan väri. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää tarvittaessa suolaa. Kaada kookosmaito hitaasti kasariin ja lisää ananaspalat. Anna kiehahtaa. Purista limetin mehu ruokaan ja lisää myös sitruunaruohotahna. Anna ruoan hautua hetki. Halutessasi voit saostaa ruoan maissisuurusteella. Tarjoa basmati/jasmiiniriisin tai nuudelien kanssa.

    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti