28. kesäkuuta 2009

Piknikillä

Eilinen päivä vierähti piknikin merkeissä pienessä porukassa, ja ei voi taas kuin vain taivastella, kuinka ihanaa aikaa kesä voikaan olla. Aurinko ehti mukavasti helliä meitä ensimmäiset tunnit, kunnes sitten sää muuttui hieman kurjemmaksi. Päivä oli siitä huolimatta mitä mainioin, ja aika vierähti kuin siivillä pelaillen, syöden ja juoden. Seurueemme piknikevästykset oli koottu nyyttäri -periaatteella, ja itse toin paikalle broileri-pastasalaattia, feta-mansikkasalaattia sekä mansikka-vaahtokarkkivartaita. Mikä siinäkin oikein on, että ruoka maistuu aina kaksin verroin paremmalta ulkona syötynä.. :)

Broileri-pastasalaatin tein valmiiksi ja kuvasin jo edellisenä päivänä. Tässä oli farfalle-pastaa, broileria, punaista ja keltaista paprikaa, maustekurkkua, omenaa, kirsikkatomaattia, ananasta ja kesäsipulia. Ainekset on sekoitettu currylla ja ananasmehulla maustettuun kermaviili-majoneesisotkuun.Feta-mansikkasalaatissa oli fetajuustoa, mansikkaa, tuoretta basilikaa, rucolaa, kirsikkatomaattia sekä jäävuorisalaattia. Mitään kastiketta en tähän laittanut, mutta liraus jonkinlaista oliiviöljy-balsamicosettiä toimii varmaan parhaiten tällaisessa, jos jotain kastiketta haluaa laittaa.
Mansikka-vaahtokarkkivartaat grillattiin kevyesti, ja olipa muuten aivan superherkkua! Halutessa päälle voi valella myös vaahterasiirappia, mikäli överimakeus ei pelota. Idea on varastettu Voisilmäpelistä.


Aurinkoista sunnuntain jatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti