Köyhinä aikoina meidän taloudessa otetaan käyttöön soijarouhe (edullista ja löytyy aina kaapista) sekä kuivatut suppilovahverot (ilmaisia, ja anoppikokelas pitää huolen siitä, että kaapistamme löytyy niitäkin aina). Nyt käyttöön pääsi suppikset, ja minkäs muunkaan kuin sienirisoton muodossa. Tavalliseen suppisrisottoon pitäisi nimittäin aina löytyä ainekset kotoa oletusarvoisesti. Tällä kertaa terästin risottoa tölkkitomaateilla sekä kevätsipulilla Kotivinkistä napatun idean mukaan. Kylläpäs taas maistuikin pitkästä aikaa - tällaiset lämmittävät sieniasiat maittavat aivan erityisen hyvin tällaisina koleina ja sateisina päivinä. Kesää odotellessa..
(4 annosta)
1 prk säilyketomaatteja
1 sipuli
iso kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
2 rkl öljyä
3½ dl risottoriisiä
8 dl kasvislientä
2 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
50 g parmesaaniraastetta
nippu kevätsipulia
Turvota kuivatut suppilovahverot vedessä. Valuta tomaatit ja ota liemi talteen. Hienonna tomaatit ja kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää sitten tomaatit kattilaan. Sekoita kasvisliemeen tomaattien säilöntäliemi ja sokeri. Sekoita lientä vähitellen riisiseoksen joukkoon. Lisää nestettä, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt. Kypsennä, kunnes riisi on kypsää. Lisää turvotetut suppilovahverot loppuvaiheessa joukkoon. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele parmesaanilla ja hienonnetulla kevätsipulilla.
(4 annosta)
1 prk säilyketomaatteja
1 sipuli
iso kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
2 rkl öljyä
3½ dl risottoriisiä
8 dl kasvislientä
2 tl sokeria
mustapippuria
suolaa
50 g parmesaaniraastetta
nippu kevätsipulia
Turvota kuivatut suppilovahverot vedessä. Valuta tomaatit ja ota liemi talteen. Hienonna tomaatit ja kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää sitten tomaatit kattilaan. Sekoita kasvisliemeen tomaattien säilöntäliemi ja sokeri. Sekoita lientä vähitellen riisiseoksen joukkoon. Lisää nestettä, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt. Kypsennä, kunnes riisi on kypsää. Lisää turvotetut suppilovahverot loppuvaiheessa joukkoon. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele parmesaanilla ja hienonnetulla kevätsipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti