23. kesäkuuta 2009

Omenainen kana-sinihomejuustopasta

Paahtavan hellan äärellä touhuaminen ei oikein näinä aurinkopäivinä pahemmin houkuttele, kun hiostaa ja kuumottaa jo noin muutenkin. Siksipä nopsakat ja näppärät pastaruuat ovat kuin tehty tällaisia päiviä varten, kun sisätiloissa ei haluaisi käydä muuta kuin korkeintaan kääntymässä: pastat valmistuvat käden käänteessä ja harvemminhan ne nyt pahaltakaan maistuvat. Pakkasessa köllöttävät broilerisuikaleet sekä juhannukselta ylijäänyt sinihomejuusto inspiroivatkin minut tänään tekemään simppeliä kanapastaa, jonka extra twistinä oli omena, tuo sinihomejuuston erinomainen kaverus. Ikkunalaudalla villinä rehottavaa basilikaa puolestaan täytyy tunkea nyt joka ruokaan mukaan, sen verran railakkaasti se näyttää sikiävän. Mukavan täyteläinen lopputulos osui ja upposi ainakin allekirjoittaneen makuhermoihin, tämä oli herkkua!




1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
470 g broilerinfileesuikaleita
1 prk ruuanlaittofraichea
n. 1,5 dl ruokakermaa
1/2 kanaliemikuutio
2 vihreää omenaa
80 g sinihomejuustoa
hyppysellinen rosmariinia
mustapippurirouhetta
rucolaa ja tuoretta basilikaa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuleita ja valkosipuleita siinä hetki. Lisää broilerisuikaleet joukkoon ja paista ne kypsiksi. Kaada pannulle ruokakerma sekä creme fraiche. Murustele kanaliemikuutio sekaan. Lisää sitten omenakuutiot ja keittele hiljalleen keskilämmöllä noin kymmenisen minuuttia, kunnes kastike on kiehahtanut sopivasti kasaan. Murustele joukkoon sinihomejuusto, sekoita ja mausta rosmariinilla ja mustapippurilla. Tarkista suola. Notkista kastiketta tarvittaessa vedellä tai suurusta kastike mikäli se jää liian liruksi. Tarjoa kastike pastan kanssa ja viimeistele annokset rucolalla, tuoreella basilikalla sekä sinihomejuustomurusilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti