8. kesäkuuta 2009

Thaimaustettu bataattikeitto

Bataatti on siitä jännä asia, että en edes pidä siitä kaikissa yhteyksissä - liian makea omaan makuuni ja sitä rataa. Sosekeitossa bataatti maistuu kuitenkin minulle erinomaisesti (mikä ei sinänsä yllätä; en ole vielä toistaiseksi maistanut sosekeittoa, josta en pitäisi). Tätä soppaa tein joitakin viikkoja sitten ja resepti siihen löytyi täältä. Thaikeittiön maut toivat mukavaa lisäpotkua ja vaihtelua perinteiseen bataattisoppaan.

Sivuhuomautuksena mainittakoon, että tein hienoisia kategoriamuutoksia blogiini. Blogini kasvisruokaosasto alkoi nimittäin olla sen verran massiivinen, että ainakin minun oli hankala sieltä löytää aina tiettyä reseptiä. Niinpä jaoin nyt kasvisruuat uusiin kategorioihin sen mukaan, mikä niissä on pääaineksena: tofu, linssit, soijarouhe/-suikaleet vai pavut/herneet, sekä sitten oma kategoria niille ruuille, joissa pääosassa ovat pelkät kasvikset ilman mitään noista edellämainituista. Toivottavasti tämä jaottelu selkeyttää hieman sisältöä, ennemmin kuin sekoittaa :)



(n. 5 annosta)

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl punaista currytahnaa
1 kg bataattia
2,4 dl punaisia linssejä
1,2 l kasvis- tai kanalientä
2,4 dl kookosmaitoa
3 rkl kalakastiketta
2 tl ruskeaa sokeria
2 rkl sitruunamehua

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele bataatti. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja kuullota sipuleita siinä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja currytahna, kääntele aineksia hetki. Lisää bataatti, linssit, kasvisliemi, kookosmaito, kalakastike ja ruskea sokeri. Anna kiehehtaa. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Poista   kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.Lisää lopuksi sitruunamehu joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti