22. maaliskuuta 2010

Kylmäsavulohi-pastagratiini

Viime viikolla sain vihdoin ja viimein riuhtaistua itseni operaatioon nimeltään pakastimen tyhjennys. Tilaa piti saada sinne lisää, joten ulos oli tavaraa saatava myös. Kylmäsavulohiisiivut sekä katkaravut saivat tällä erää huutia, ja niiden pohjalta lähdin päivän ateriaa toteuttaamaan. Tiedättekö muuten mikä on ruokabloggailun ylivoimaisesti rasittavin puoli? Se, että tekee jotain herkkuruokaa, mutta kuvista tulee vaan ihan superankeita. Voitte kuitenkin luottaa sanaani, kun sanon, että hyvettä oli! :D

     

(5 annosta)

300 g farfalle-pastaa
150 g kylmäsavulohta
1/2 pss katkarapuja
3 kevätsipulia
1/2 rs kirsikkatomaatteja
75 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
mustapippuria, suolaa
2 rkl sitruunamehua
1 nippu tilliä
2 dl mozzarellaraastetta

Keitä pasta kypsäksi. Suikaloi kylmäsavulohisiivut, silppua kevätsipulit ja halkaise kirsikkatomaatit. Sulata juustokastiketta varten margariini kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää puolet maidosta koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja anna saostua. Lisää loput maidot sekoittaen joukkoon ja keittele muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunalla ja silputulla tillillä. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.

Sekoita pasta, kevätsipulit, tomaatit ja katkaravut keskenään. Voitele uunivuoka ja kaada sen pohjalle puolet pastaseoksesta. Levitä päälle puolet kylmäsavulohisiivuista ja kastikkeesta. Kaada sitten päälle loput pastaseoksesta, sen päälle loput lohet ja sitten loput juustokastikkeesta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti