Sekä pinaatti että kikherneet ovat olleet kovia sanoja keittiössäni jo pidemmän aikaa. Tällä kertaa teki mieli yhdistää nuo kaksi ihanaista ainesosaa tämän supersimppelin reseptin innoittamana. Kaikessa yksinkertaisuudessaan siis haudutellaan vähän valkosipulia, inkivääriä, sipulia, pinaattia ja kikherneitä, ja maustetaan koko hässäkkä chilillä ja sitruunalla (extrana oma lisäykseni juustokumina). Koko homma on valmis sillä välin, kun riisi kypsyy. Kokonaisuus saattoi jäädä hippasen verran kuivaksi, mutta nälkäni oli tällä kertaa liian armoton, että olisin antanut sen liiemmin häiritä itseäni :D Mietin, että kikherneet olisi voinut myös marinoida etukäteen chili-sitruunaöljyssä, jolloin niihin itseensä olisi saanut vähän enemmän makua.
(2 annosta)
1 pienehkö sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääritahnaa
0,5 dl vettä
2 rkl tomaattipyrettä
150 g tuoretta pinaattia
chilijauhetta, suolaa, (juustokuminaa)
1 tlk kikherneitä
1 tl sitruunan mehua
Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää pannulle silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Freesaa muutama minuutti. Lisää vesi ja tomaattipyre ja kuumenna sekoittaen. Lisää joukkoon huuhdeltu pinaatti, mausteet ja kikherneet. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Viimeistele sitruunan mehulla ja tarjoa basmatiriisin kanssa.
1 pienehkö sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääritahnaa
0,5 dl vettä
2 rkl tomaattipyrettä
150 g tuoretta pinaattia
chilijauhetta, suolaa, (juustokuminaa)
1 tlk kikherneitä
1 tl sitruunan mehua
Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää pannulle silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Freesaa muutama minuutti. Lisää vesi ja tomaattipyre ja kuumenna sekoittaen. Lisää joukkoon huuhdeltu pinaatti, mausteet ja kikherneet. Anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Viimeistele sitruunan mehulla ja tarjoa basmatiriisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti