2. lokakuuta 2008

Yrttikala ja sitrusrisotto

Viimeviikkoinen kala-annokseni näytti tällaiselta. Lähdin kauppaan aikomuksenani ostaa pakastealtaan tonnikalapihvejä, jotka sitten päädyin maustamaan yrtein. Aikani kaupassa haahuiltuani tuumasin, että jonkinmoinen sitruunarisotto voisi maistua fisun kanssa - ja niin muutes maistuikin. Itse asiassa tuo risotto oli itsessään niin herkullista, että meillä olisi varmasti huvennut iso kattilallinen sitä sellaisenaan :P mums ja nams!


Sydämenmuotoinen tunapihvini

Yrttitonnikala
2 tonnikalapihviä
1 sitruunan mehu
reilusti persiljaa, ruohosipulia ja tilliä
suolaa, pippuria

Mausta tonnikalapihvit suolalla ja pippurilla. Sekoita hienonnetut yrtit sitruunamehuun ja valele pihvit kauttaaltaan yrttiseoksessa. Paista pihvit pannulla molemmin puolin. Ripottele halutessasi vielä päälle yrttejä.

Sitruunainen risotto
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1,5 dl risottoriisiä
n. 5 dl kanalientä
1 sitruuna (mehu ja kuori)
mustapippuria
parmesania
voita

Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää riisit ja kuullota, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää sitruunamehu sekä osa kanaliemestä. Lisää kanalientä vähitellen imeyttäen sitä riisiin miedolla lämmöllä. Mausta pippurilla ja sitruunankuoriraasteella. Lisää lopuksi voita ja parmesaania maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti