15. lokakuuta 2008

Feta-kasvisruukku

Tänään aloin laittaa ruokaa ihan fiilispohjalta. Kasviksia ja fetaa teki kovasti mieli, ja päädyinpä sitten ensimmäistä kertaa tekemään tällaista ruukkuruokaa. Tuli ihan vietävän herkullista, vaikka itse sanonkin :D Tästä tuli mieleen lapsuuteni herkkuruoka, kermainen kasvispasta.



1 punasipuli
1 pieni munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
3 pientä porkkanaa
4 jumboherkkusientä
200 g fetajuustoa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
n. 2 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
pippurisekoitusta, timjamia, basilikaa, valkosipulijauhetta, (suolaa)
mozzarella-emmentalraastetta

Pilko sipuli, munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika paloiksi. Viipaloi porkkanat ja sienet. Kuullota kaikkia kasviksia öljyssä pannulla kunnes ovat pehmenneet. Lisää vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada joukkoon kerma, osa vedestä sekä kasvisliemikuutio. Lisää vettä ja keittele hiljalleen. Lisää fetakuutiot ja mausta kastike pippurilla, timjamilla, basilikalla ja valkosipulijauheella, lisää tarvittaessa suolaa.
Jaa kastike tasaisesti uuninkestäviin astioihin. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi 225-asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoa esim. riisin ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti