13. lokakuuta 2008

Tomaatti-raviolikeitto

Rakkauteni tomaattikeittoja kohtaan on palavaa, se on varmaan tässä jo tullut selväksi :) Tänään halusin tehdä ihan perinteistä tomaattikeittoa tortellineilla höystettynä. Tykkään yleensä tehdä keiton tuoreista tomaateista, mutta nyt minulla ei ollut siihen mahdollisuutta, sillä blenderini sanoi tuossa pari viikkoa sitten poks, enkä ole vielä saanut hankittua uutta tilalle. Tällä erää oli siis tyytyminen tomaattimurskasta tehtyyn soppaan, ja kuin tilauksesta vanhasta MeNaisista osui kohdalle sopiva resepti, johon tein vain pientä hienosäätöä. Maistui!



1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 pientä porkkanaa
1 varsisellerin varsi
400 g paseerattua tomaattia
400 g yrtti-tomaattimurskaa
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettuja yrttejä (laitoin basilikaa ja persiljaa)
(1 tl suolaa)
1 pkt (250 g) juustotäytteisiä ravioleja
parmesaanilastuja tai -raastetta

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Hienonna varsiselleri. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää porkkanat ja sellerisilppu. Jatka paistamista muutama minuutti ja lisää kattilaan paseerattu tomaatti, tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna keiton porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää raviolit joukkoon ja kypsennä niitä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta valmis keitto sokerilla, mustapippurilla, yrteillä ja parmesaanilla. Voit lisätä halutessasi myös suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti