10. kesäkuuta 2012

Chili-mustapapuriisi

Luin hiljattain artikkelin, jossa mustapavut oli luokiteltu kevään ajankohtaisimpien superruokien joukkoon. Vaikka en superruuasta paljoa tiedä tai edes perustakaan, innosti artikkeli minut kuitenkin tarttumaan mustapapupurkkiin pienen tauon jälkeen. Reseptin nappasin Michal Harwoodin Pirullisen kuumasta chilikirjasta - kyseessä on klassinen karibialais/kreolilaishenkinen ruoka, josta on olemassa tusinoittain erilaisia versioita. Reseptiuskollisuuteni tosin hieman herpaantui loppuvaiheessa, ja jaksoin noudattaa ohjetta vain osittain. Omana sävellyksenä lykkäsin ruokaan vielä maissia ja kevätsipulia sekä limenmehua ja juustokuminaa tuomaan kovin pelkistetyn oloiseen ruokaan lisämakua. Lopputulos oli ihan ok, vaikkakin ehkä aavistuksen tylsänpuoleinen. Tämä saattaisi ehkä toimia paremmin lisukeruokana kuin omillaan...

















  
(4 annosta)

1 sipuli
1 punainen chili
2
valkosipulinkynttä
0,5 tl kuivattua oreganoa
5 dl riisiä
1 prk mustapapuja
2 dl pakastemaissia
1 l kasvislientä
juustokuminaa
1 lime
2 kevätsipulia
valkoviinietikkaa

Silppua sipuli ja hienonna chili ja valkosipuli. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista sipulia, chiliä, valkosipulia ja oreganoa siinä muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää pannulle riisi, pavut, maissi ja kasvisliemi. Anna porista hiljalleen kannen alla, kunnes riisi on kypsää. Mausta juustokuminalla ja limen mehulla ja silppua lopuksi joukkoon keväsipulia. Mausta vielä valkoviinietikalla ja anna maustua vähintään 1 tunnin ajan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti