(4 annosta)
300 g tofua
loraus soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punainen chili
1 sipuli
5 tuoretta herkkusientä
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
3 rkl Thai yellow curry -jauhetta
1 tl sitruunaruohotahnaa
2 rkl kalakastiketta
2 tl ruokosokeria
4 kaffirlimetinlehteä
1/2 tlk minimaisseja
kourallinen thaibasilikaa
Paloittele tofu. Kuumenna paistinpannussa loraus öljyä, kaada tofupalat pannulle ja lisää perään soijakastiketta. Paista käännellen, kunnes tofut ovat ottaneet hieman väriä itseensä. Siirrä syrjään odottamaan.
Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Silppua sipuli, paloittele sienet ja kesäkurpitsa. Kuumenna uusi loraus öljyä pannulla ja lisää pannulle valkosipuli ja chili. Freesaa nopeasti, lisää joukkoon sipuli ja kuullota. Lisää kesäkurpitsat ja sienet ja paista koko ajan käännellen. Kun kasvikset ovat pehmenneet, kaada pannulle kookosmaito. Lisää joukkoon myös curryjauhe, sitruunaruohotahna, kalakastike, ruokosokeri ja kaffirlimetinlehdet. Anna porista hiljalleen 10-15 minuuttia, lisää kasvislientä mikäli on tarvis. Lisää loppuvaiheessa minimaissit joukkoon. Tässä vaiheessa on hyvä maistaa ruokaa ja lisätä mausteita maun mukaan; kala/soijakastiketta, jos ruoka tarvitsee lisää suolaa, chiliä/chilitahnaa jos ruoka kaipaa lisää potkua. Mausta kastike lopuksi silputulla thaibasilikalla. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.
300 g tofua
loraus soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punainen chili
1 sipuli
5 tuoretta herkkusientä
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
3 rkl Thai yellow curry -jauhetta
1 tl sitruunaruohotahnaa
2 rkl kalakastiketta
2 tl ruokosokeria
4 kaffirlimetinlehteä
1/2 tlk minimaisseja
kourallinen thaibasilikaa
Paloittele tofu. Kuumenna paistinpannussa loraus öljyä, kaada tofupalat pannulle ja lisää perään soijakastiketta. Paista käännellen, kunnes tofut ovat ottaneet hieman väriä itseensä. Siirrä syrjään odottamaan.
Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Silppua sipuli, paloittele sienet ja kesäkurpitsa. Kuumenna uusi loraus öljyä pannulla ja lisää pannulle valkosipuli ja chili. Freesaa nopeasti, lisää joukkoon sipuli ja kuullota. Lisää kesäkurpitsat ja sienet ja paista koko ajan käännellen. Kun kasvikset ovat pehmenneet, kaada pannulle kookosmaito. Lisää joukkoon myös curryjauhe, sitruunaruohotahna, kalakastike, ruokosokeri ja kaffirlimetinlehdet. Anna porista hiljalleen 10-15 minuuttia, lisää kasvislientä mikäli on tarvis. Lisää loppuvaiheessa minimaissit joukkoon. Tässä vaiheessa on hyvä maistaa ruokaa ja lisätä mausteita maun mukaan; kala/soijakastiketta, jos ruoka tarvitsee lisää suolaa, chiliä/chilitahnaa jos ruoka kaipaa lisää potkua. Mausta kastike lopuksi silputulla thaibasilikalla. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.
Näyttää todella herkulliselta!
VastaaPoistaAh, mulla tuli nälkä, näyttää niin hyvältä.
VastaaPoistaHovkonditorn & Befrica: tää OLI tosi hyvää, en ehkä tarpeeksi alleviivannut sitä tuossa kirjoituksessa :D Mä tykkäsin!
VastaaPoista