23. maaliskuuta 2012

Chu Chee Fish eli kalaa punaisessa currykastikkeessa

Jatketaan thaimaalaisen keittiön jalanjäljissä vielä tämän postauksen verran - viimeviikkoisen tofucurryn jäljiltä jääkaapissa pyöri nimittäin mm. lähes koskematon thaibasilikapuska, joka piti toki valjastaa hyötykäyttöön. Google ohjasi minut sattumalta Tee ite parempaa -blogin Chu Chee -kalan reseptin äärelle. Ruoka kuulosti niin simppeliltä ja pelkistetyltä, että ihan melkein pisti epäilemään, voiko pöperö tosiaan olla kaikkien kehujen arvoinen. :) Mutta kyllä se vaan oli! Äärettömän helppo, nopea ja yksinkertainen arkiruoka, mutta silti tosi maukas.

Tämä viikko on ollut sen verran kiireinen, että en ole vielä kertaakaan ehtinyt huhkimaan hellan äärelle. Sen sijaan olen elänyt lounassalaateilla ja voileivillä... Ensi viikolla toivottavasti takaisin normaaliin päiväjärjestykseen, eli silloin löytyy toivon mukaan enemmän jotain blogattavaakin!


(4 annosta)
 
400 g lohifileetä tai muuta kalaa
2 rkl rypsiöljyä
4 dl kookosmaitoa
2,5 dl ruokakermaa
6 rkl punaista currytahnaa
2 kpl kuivattua punaista chiliä
6 kpl kaffirlimetinlehteä
1,5 rkl ruokosokeria
4 rkl kalakastiketta
3 tl limen mehua
koristeeksi: tuoretta korianterisilppua (tai thaibasilikaa), punaista chiliä
lisukkeena: nuudelia

Leikkaa kala pienempiin osiin. Paista palat öljyssä pannulla molemmin puolin kypsäksi. Ole varovainen, ettei kala kypsy liikaa. Nosta kalat sivuun odottamaan.

Kuumenna pannussa osa kookosmaitoa (1 dl) ja keitä noin 3 minuuttia. Lisää mukaan currytahna ja hauduta muutaman minuutin ajan. Lisää loput kookosmaidosta, pilkotut kuivatut chilit ja kaffirlimetinlehdet. Hauduta noin 10 minuuttia. Mausta ruoka sokerilla, kalakastikkeella ja limettimehulla. Tarkista maku.

Nosta kalapalat kastikkeeseen ja kuumenna. Valmista nuudeli. Koristele chiliviipaleilla ja korianterilla.

2 kommenttia:

  1. Hei Sanna, kiva että tykkäsit Chu Chee Fish:stä! Annos on tosiaan malliesimerkki siitä, miten helpolla voi syntyä hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Marjatta Maistaja: näin on! Kiitos mainiosta reseptistä! :)

    VastaaPoista