22. lokakuuta 2011

Mustajuuri-perunagratiini

Lisää juuresta pöytään! Olen tänä syksynä ollut aivan erityisen vaikuttunut ruokakauppojen juuresvalikoimaista: lähikaupastanikin löytyy tätä nykyä jopa mustajuurta! Mahtava juttu. En ole kaveerannut mustajuuren kanssa vielä kovin pitkään, joten olen ottanut uudet mustajuurireseptit kiitollisuudella vastaan. Yksi erittäin kelpo lisukeresepti löytyi Sillä sipulilan arkistoista. Konjamiini jäi minun versiostani pois mutta hyvvää tuli silti, tehkää tekin!

                                            Lokakuun kelmeys tiivistettynä yhteen kuvaan...

600 g perunoita kuorittuna ja viipaloituna 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi
500 g mustajuurta
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
125 g parmesaanijuustoa raasteena
1,5 dl maitoa
2dl kermaa

(loraus konjakkia)
suolaa, mustapippuria

Paloittele perunat, sipulit sekä raasta juusto. Huuhtele ja kuori mustajuuret. Pane ne kuorimisen jälkeen heti kylmään (sitruuna)veteen etteivät ne tummu. Sekoita paloittelemasi mustajuuret, perunat, sipulit ja suurin osa juustosta keskenään uunivuokaan tai pieniin ruukkuihin kuten minä tein. Mausta seosta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita keskenään maito ja kerma, lisää nesteeseen vielä hiukan suolaa. Kaada seos vuokiin ainesten päälle.Ripottele pinnalle loput juustoraasteet ja kypsennä 180-asteisessa uunissa n. 60 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa yksinkertaisuudessaan kokeilemisen arvoiselta! En ole itsekään mustajuuren kanssa toistaiseksi juuri vielä tuttavuutta hieronut, mutta luulen että tämän reseptin myötä olisi jo korkea aika :)

    http://soitamunruokatorvee.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Oi, miten ihana blogi! Ruokia just miun makkuun :-) Värikkäitä, kauniita ja keveitä. Aasialaisista iso plussa myös :-)

    VastaaPoista