13. lokakuuta 2011

Teriyakilohi ja sen mainio lisuke

Vähän vanhempaa reseptimateriaalia tähän väliin: vissiinkin syyskuun alkupuolella tehtyä lohiruokaa, jottei nyt vallan bloggaamattakaan jäisi...

Tunnustetaan nyt ihan julkisesti, että arki-iltojen salainen tv-paheeni on Nelosen mainio Neljän tähden illallinen. Sen lisäksi, että on mukavaa päästä tirkistelemään ihmisten koteihin, vielä mukavapaa on päästä kurkkimaan, mitä ihan tavalliset kotikokkaajat tapaavat tehdä ruuaksi. Jussu Pöyhösen taannoisesta yakitori-lohisetistä jäi eritoten mieleen sen mahtavalta kuulostava lisuke. Yakitori-lohtakin olisin halunnut kokeilla, mutta olosuhteiden pakosta (= sherryn puutteesta johtuen) vaihdoin sen teriyakiloheen.


Teriyakilohi
(resepti: Pata & Kattila)
 
Noin 400 g lohta
1 dl teriyakikastiketta
2 rkl vettä
2 rkl fariinisokeria

Leikkaa lohifile suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Mittaa teriyaki, vesi ja fariinisokeri kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri liukenee nesteeseen. Pöyräytä lohipalat kattilassa ja kaada uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Sivele lohipaloja muutaman kerran kastikkeella. Tarjoa esimerkiksi jasminriisin kanssa.

Omena-retiisilisäkejuttu
(Resepti: Jussu Pöyhönen)
 
1 pieni vihreä omena
1/3 kurkku
versoja (esim. herneen versoja)
rucolaa
jotain punaista salaattia
punamangoldia
retiisiä
retikkaa

Kuori ja leikkaa omenat, retikat ja kurkut ohuiksi suikaleiksi. Mausta kaikki sitruunamehulla ja oliiviöljyllä sekä sormisuolalla. Lisää nesteet ihan viimeiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti