2. lokakuuta 2011

Juuresmuusi

Tämän hetken ehdottomasti kovin ruokajuttu omassa keittiössäni näyttää olevan erinäiset juurekset. Maa-artisokka, palsternakka, juuriselleri ja mustajuuri ovat henk. koht. suosikkejani, mutta oikeastaan me ollaan kyllä kaikkien juuresten kanssa eri hyviä kavereita. Juuresten kanssa sietääkin kaveerata just nyt, onhan niiden sesonki kukkeimmillaan; lisukkeeksi perunan tilalle, pata- ja uuniruokiin, sosekeittoon tai vaikkapa gratiiniin.. Juurekset taipuvat moneksi! Itse olen tällä viikolla valmistanut mm. juuresmuusia Yhteishyvän ohjeella. Joukkoon lisäsin tosin ehtaa voita, koska noh, se nyt vaan kuuluu muusin perusolemukseen.

















 (4 annosta)
500 g jauhoista perunaa
2 porkkanaa
1 palsternakka
50 g voita
1,5 dl maitoa (tai kermaa
1 rkl hunajaa
suolaa 



Kuori perunat, porkkanat ja palsternakka. Paloittele ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja säästä keitinliemi. Lisää juuresten joukkoon voi ja survo juurekset maidon kanssa tai käytä sähkövatkainta. Ohenna keitinliemellä sopivan notkeaksi ja makeuta hunajalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

2 kommenttia:

  1. "Maa-artisokka, palsternakka, juuriselleri ja mustajuuri ovat henk. koht. suosikkejani" ja myös niitä, joista lisäreseptit olisivat varsin tervetulleita! ;)

    VastaaPoista
  2. Salla: ainakin uutta mustajuurireseptiä on luvassa lähitulevaisuudessa! :)

    VastaaPoista