1. syyskuuta 2011

Tofu-kantarellispagetti

Kantarellisesonki on meinannut mennä minulta aivan täysin sivu suun. En taatusti ole koskaan ennen jättänyt kantarellikauden korkkausta yhtä myöhäiseksi kuin tänä vuonna - elokuun viimeiselle päivälle! Perinteinen kantarelli-kermakastike on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan sellaisenaan niin hyvää, että sinänsä tuohon herkkupöperöön ei kaipaa minkäänlaisia kommervenkkejä. Tällä kertaa päätin kuitenkin hieman sörkkiä tuota klassikkoreseptiä ja heittää sekaan myös kylmäsavutofua ja pinaattia. Hykerryttävän hyvää näinkin!

 
(3 annosta)
 
1 sipuli
1 isohko valkosipulinkynsi
250 g kantarelleja
suolaa ja mustapippuria
3 dl kuohukermaa
300 g kylmäsavutofua
1/2 rs pinaattia
raastettua parmesania
 
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Puhdista ja pilko sienet. Kuumenna pannulla loraus rasvaa ja freesaa sipulit ja sienet siinä. Jatka, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Mausta sienet suolalla ja pippurilla. Kaada pannulle kerma ja anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon paloiteltu tofu ja huuhdeltu ja suikaloitu pinaatti. Anna hautua vielä hetki ja lisää hieman vettä, mikäli on tarvis. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon ja viimeistele annokset raastetulla parmesanilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti