Kuten sanottu, syksy on - eritoten näillä tämänhetkisillä säillä - lämpöisten pata- ja uuniruokien riemujuhlaa. Tosin arkikokkauksessa mistään monen tunnin hartaasti haudutetusta uuniruoasta on turha edes haaveilla, ja siksipä arkena valmistaakin mieluummin jotain edes hieman nopsakampaa ja näpsäkämpää. Eilisen mielihaluna oli jonkinlainen lämmittävä ja sielua syleilevä katkarapupata, ja pienimuotoisen googlettelun jälkeen päädyin pakertamaan tavattoman yksinkertaista brasilialaista katkarapupataa. Toimii!
(4 annosta)
noin 400 g katkarapuja (pakaste)
suolaa, mustapippuria
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl sitruunamehua
1 sipuli
1 paprika
1/2 tl cayennea
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
2 dl kookosmaitoa
0,5 dl tuoretta korianteria
Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita katkaravut, pippuri, suola, murskatut valkosipulinkynnet sekä sitruunamehu keskenään. Anna marinoitua noin 20 minuuttia.
Kuumenna padassa tai kattilassa loraus oliiviöljyä ja freesaa hienonnettu sipuli ja paprika siinä pehmeiksi. Lisää joukkoon cayenne, hyppysellinen tuoretta silputtua korianteria sekä suolaa. Aja tölkkitomaatit blenderillä tasaiseksi ja lisää se pataan. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Kaada joukkoon kookosmaito ja anna seoksen kiehua vielä hieman kasaan. Lisää lopuksi joukkoon katkaravut sekä tuoretta silputtua korianteria. Tarkista maku ja tarjoa esim. riisin kanssa.
22. syyskuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä näyttää nyt näin nälkäsenä ihanalta! Katkaravut jäävät kyllä pois mutta ne voi aina korvata vaikka soijasuikaleilla! (kuulostaa varmaan lihansyöjien mielestä tosi houkuttelevalta :D)
VastaaPoistaVähän on vielä epäselvää mitä huomenna syödään mutta kummasti alkaa tuntua että se voisi olla tämä...
Liisa: tuo kastikepohja oli itsessään varsin maukasta, joten katkisten vaihtaminen johonkin vegejuttuun tuskin haittaa menoa :) Ehkäpä ne soijasuikaleetkin voisi marinoida katkarapujen tapaan tuossa sitruuna-valkosipulilitkussa..?
VastaaPoistaHyvä idea! Päädyin tofuun ja ne kaipaavat kyllä marinaadia jokatapauksessa.
VastaaPoistaBlogistani löytyy pieni huomionosoitus pippurimylly-blogille! ^^
VastaaPoistahttp://korianteri.blogspot.com/2011/09/blogiani-palkittiin-huomionosoituksella.html
Mä tein tätä ja tuli ihan mahtavaa :)
VastaaPoistaAinut huomio että reseptiä ei ollut käsillä ja syöjien määrä muuttuikin kesken ruoanlaiton. Eli mä tein tästä sovelluksen muistin varassa :) Päivittelen blogiini lähipäivinä.
Liisa
Korianteri: Oi, kaunis kiitos! :)
VastaaPoistaLiisa: mahtavaa, että on maittanut! Jään odottelemaan sun vegeversiota :)
Hei!
VastaaPoistaKokattu hieman versioituna ja myöskin blogattu, linkki tottakai tänne. Aivan ihanan näköistä ja makuista! Korvasin osan katkaravuista lohella ja käytin paseerattua tomaattia.
Sini
Sini: Tosi kiva kuulla, että sielläkin on maittanut :) Lohi sopii varmasti hyvin joukkoon.
VastaaPoistaAivan mahtavaa, tänään tein ja tulen taatusti tekemään toistekin. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoista